Tuesday, May 19, 2009

Nederbulldozerpop: STEREO

Tja, we hielden ze heus al wel een tijdje in de gaten hoor, de winnaars van de RTL talentenjacht Rock Nation. "Niet onaardig, maar toch net 'n beetje te 'Anouk meets Bloc Party' om echt in aanmerking te komen", dachten we nog bij eerste single "Unexpected". Toen er op een tussentijds gelekt liedje plat gebeukgrooverockt bleek te worden vervloog de hoop bijna definitief. Maar nu het vertraagde album eindelijk aanstaande is (6 juni), de nieuwe single onomwonden De-Pop-met-Flying-V brengt (zie onder) én iedereen ze eigenlijk alweer vergeten lijkt (voorlopig drie bezoekers voor de show in Patronaat a.s. vrijdag), is STEREO (denken ze nu werkelijk dat die hoofdletters het googlen nog gaan bespoedigen?) een warm onthaal op Bpop Central inmiddels van harte gegund. WELKOM!

7 comments:

clismo said...

da's gewoon een leuk liedje!

nu nog een clip met danspasjes en een molenwiekende drummer en het gaat allemaal goed komen

Hiram said...

Molenwieken is meer iets voor gitaristen toch? Hmm, ik ga toch eens een poging wagen. Maar ja, helemaal niks mis mee verder idd, paar fijne hooks en lekker plat Amerikaans, zoals het hoort :)

clismo said...

hoe noem je dat dan bij drummers?

ik vind het altijd het wel tof als ze aan het hakken zijn alsof ze net uit de smidse zijn gestapt en het aambeeld hebben verwisseld voor een paar trommels en wat bekkens

dat economische getik ziet er zo niet-rock'n'roll uit weetjewel, weetjeniet

Hiram said...

hoe noem je dat dan bij drummers?Nou, hakken dus :) Bij molenwieken (Pete Townshendstijl dus) draait je arm helemaal rond en dat werkt bij drummers niet vanwege, nou ja, dat er in die 360 graden baan steeds een bij voorkeur goed te raken drumstel in de weg staat, zeg maar. Maar je bedoelt toch niet twirlen hè, jeweetwel, dansmarieke maar dan met een drumstok. Want dat is gay, natuurlijk.

clismo said...

twirlen/ritmische gymnastiek is ook tof natuurlijk!
wat is een drumsolo zonder goedgetimede worp, vangst en weer doormeppen?

wat is een drumsolo? vraagt de toevallige passant zich af

Hiram said...

Tijd voor de échte muzikanten om even de sex en/of drugs aan hun rock 'n roll toe te voegen, toch? *ta-da...psj*

clismo said...

Hehe!